مقالات

دمای مناسب یخچال

دمای مناسب یخچال

یکی از پرسش های همیشگی خریداران و مصرف کنندگان یخچال و فریزر، دمای مناسب این دستگاه ها است. تنظیم دمای مناسب یخچال و فریزر، باعث عملکرد صحیح این دستگاه ها شده و بر روی عمر مفید آنها تاثیرگذار است. دمای مناسب یخچال و فریزر در دو فصل گرم و سرد یعنی تابستان و زمستان تفاوت کوچکی دارد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با دمای مناسب یخچال و فریزر در فصول تابستان و زمستان و همچنین برخی اقدامات لازم برای خنک نگه داشتن یخچال، آشنا نماییم. پس تا انتها این مقاله را دنبال نمایید.

دمای مناسب یخچال و فریزر چه مقداری است؟

مطابق با توصیه سازمان های مرتبط به طور ویژه مقاله منتشر شده در سایت سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا، دمای مناسب یخچال زیر 5 درجه سانتی گراد (40 درجه فارنهایت) و دمای مناسب فریزر کمتر از 18- درجه سانتی گراد (0 درجه فارنهایت) می باشد. با این حال دمای ایده آل یخچال کمتر از این عدد است. معمولا توصیه می شود دمای یخچال خانه خود را میان 2 تا 4 درجه سانتی گراد قرار دهید؛ زیرا معمولا در دمای 5 درجه سانتی گراد به بالا، باکتری ها به سرعت رشد می کنند و سلامت مواد غذایی را تهدید خواهند نمود.

دمای یخچال در تابستان

دمای یخچال در تابستان

در فصل تابستان به دلیل شدت گرمای هوا، بهتر است دمای یخچال در کمترین حالت قرار گیرد. توصیه همیشگی ما به کاربران یخچال فریزرهای با نمایشگر دیجیتالی این است که دمای یخچال خود را در فصل تابستان بر روی 2 درجه سانتی گراد قرار دهند و افرادی که در خانه خود از یخچال فریزر با ولوم چرخان بهره می برند، دمای یخچال را بر روی 3 درجه تنظیم نمایند. برای تنظیم دمای فریزر هر دو این یخچال فریزرها، دمای ایده آل 20- درجه سانتی گراد است.

البته دمای برخی از یخچال فریزر ها و ساید بای سایدها، بر اساس مقیاس فارنهایت است؛ به همین دلیل مصرف کنندگان چنین یخچال فریزرهایی در فصل تابستان باید دمای یخچال خود را بر روی عدد 35 درجه فارنهایت و دمای فریزر را بر روی 2- درجه فارنهایت تنظیم نمایند.

دمای یخچال در زمستان

اگر در فصل زمستان هستید، باید دمای یخچال را متناسب با این فصل تنظیم نمایید؛ زیرا در این فصل نیازی به کار کردن بیشتر موتور یخچال و فریزر برای خنک سازی به مانند فصل تابستان نمی باشد. دمای مناسب یخچال در زمستان برای یخچال ها با تنظیمات دیجیتال یا ولوم چرخان، 3 یا 4 درجه سانتی گراد است. برای دمای فریزر نیز قرارگیری دما بر روی عدد 18- ایده آل خواهد بود.

نکته بسیار مهم در مورد تغییر دما در یخچال هایی مجهز به نمایشگر این است که دما به محض تنظیم بر روی عدد موردنظر، تغییر پیدا نمی کند؛ زیرا برای تغییر دما، موتور یخچال و فریزر حداقل به 4 ساعت زمان نیاز دارد تا بتواند دما را به عدد مطلوب برساند. لذا اگر مشاهده کردید که پس از تغییر دما بر روی صفحه نمایشگر، دما به حال پیشین بازگشت، دلیل این موضوع، نکته عنوان شده است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

چگونه دمای یخچال و فریز را اندازه بگیریم؟

اندازه گیری دمای یخچال و فریزر

متأسفانه همه دماسنج های یخچال دقیق نیستند. ممکن است یخچال خود را روی 3 درجه سانتی گراد تنظیم کرده باشید، اما در واقع دمای آن در حدود 1 درجه سانتی گراد یا حتی 5 درجه سانتی گراد باشد. در محصولات بسیاری از برندها طبیعی است که یخچال ها چند درجه از علامتی که شما تنظیم کرده اید فاصله داشته باشند همچنین برخی از یخچال ها به شما دما را نشان نمی دهند و تنها امکانی که در اختیار شما قرار دارد، تنظیم دما در مقیاس 1 تا 5 است و عدد 5 به معنی گرم ترین گزینه است.

به همین دلیل لازم است تا هر از گاهی دمای یخچال و فریزر خانه خود را اندازه بگیریم. بدین منظور باید یک دماسنج تهیه نمایید تا به کمک آن بتواندی از دمای داخل یخچال و فریزر مطلع شوید. برای اطلاع از دمای یخچال، یک دماسنج را در داخل یک لیوان آب قرار داده و آن را از شب تا صبح داخل یخچال بگذارید. صبح روز بعد پس از باز کردن درب یخچال برای بار اول، می توانید عدد مشخص شده بر روی دماسنج را مشاهده نمایید.

همین کار را با کمی تغییر می توانید برای فریزر خود انجام دهید. دماسنج را در میان اقلام یخ زده مانند کیسه های گوشت، مرغ و سبزیجات قرار دهید. پس از گذشت مدت زمان طولانی مانند از شب تا صبح فردا، دماسنج را از فریزر بیرون اورید و دمای آن را بخوانید تا مطلع شوید که دمای داخل فریزر با دمای نشان داده شده بر روی نمایشگر یخچال یکسان است یا خیر.

چه اقداماتی باعث تغییر دمای یخچال فریزر می شود؟

یکی از مهمترین کارهایی که باعث تغییر دمای یخچال فریزر می شود، باز گذاشتن های طولانی مدت درب یخچال و فریزر یا باز و بسته کردن های متوالی درب است. با این کار، هوای سرد در حال گردش در فضای داخلی یخچال و فریزر به بیرون منتقل شده و هوای گرم داخل آشپزخانه، وارد این فضا می شود و باعث تغییر دمای یخچال و فریزر می گردد. یاز ماندن درب یخچال فریزر علاوه بر اینکه باعث برهم خوردن دمای مناسب یخچال می شود، تاثیرات منفی دیگری نیز به همراه دارد که با مراجعه به مقاله دلایل باز ماندن درب یخچال فریزر، می توانید با این اثرات منفی آشنا شوید.

چگونه یخچال فریزر خود را خنک نگه داریم؟

در برخی موارد شاهد این مشکل بوده ایم که علی رغم تنظیم دمای یخچال بر روی عدد مناسب، دمای یخچال بالاتر می رود. در این موارد باید اقداماتی صورت گیرد تا بتوانیم دمای یخچال فریزر خود را در دمای ایده آل نگه داریم.

قبل از گذاشتن مواد غذایی در داخل یخچال، صبر کنید تا مواد غذایی سرد شود. کاسه های داغ باقی مانده سوپ یا مرغ کباب می تواند فضای کوچک یخچال شما را به سرعت گرم کند و غذاها را در معرض خطر رشد سریع باکتری ها قرار دهد. برای محافظت از دیگر مواد غذایی در یخچال، قبل از اینکه غذاها را بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید، بگذارید کمی خنک شوند. البته لازم نیست دمای آنها به دمای اتاق برسد؛ زیرا زمان زیادی برای این کار نیاز است.

بسته بودن درب را بررسی نمایید. نوارهای اطراف لبه درب یخچال، باعث بسته شدن درب یخچال می شود و در این صورت، هوای داخل به خارج انتقال پیدا نمی کند. اگر این نوارهای دچار پوسیدگی یا پارگی شده باشند، ممکن است درب به درستی بسته نشود و به همین دلیل هوای سرد داخل به بیرون از محفظه داخلی یخچال و فریزر راه پیدا نماید. بسته نشدن درب دلایل دیگری نیز دارد که باید این موضوع بررسی شود. بهتر است این کار توسط یک متخصص تعمیر یخچال فریزر انجام گیرد.

یخچال و فریزر خود را پر نگه دارید. یخچالی که قفسه ها و کشوهای آن پر باشد، برای مدت طولانی تری خنک باقی می ماند و این قضیه در مورد فریزرها نیز صدق می کند. البته باید این موضوع را درنظر داشته باشید که یخچال و فریزر را بیش از گنجایش آن پر نکنید؛ زیرا این کار گردش هوای سرد را دچار مشکل می کند و عملیات خنک سازی به درستی صورت نمی گیرد.

بازگشت به لیست

دیدگاهی در مورد “دمای مناسب یخچال

  1. امیر گفت:

    با توضیحاتی که در مورد استفاده از دماسنج و دقیق نبودن دماسنج خود یخچال و فریزر دادید من تست کردم و دیدم ۳ درجه اختلاف دارم!!
    محتوای خوبی بود

    1. bamatamirat گفت:

      بله معمولا دماسنج یخچال فریزر دقیق نیست و کمی اختلاف وجود دارد.
      خیلی ممنون از نظر لطفتون

  2. عبدالرضا گفت:

    ممنون از مقاله کاملتون

    1. bamatamirat گفت:

      ممنون از لطف شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *